6 motive pentru care e nevoie de protecție de saltea impermeabilă în patul copilului

protectie saltea

O protecție de saltea impermeabilă este excelentă pentru copiii care umezesc patul sau pentru alte accidente sau scurgeri care pot apărea pe timp de noapte. Curățarea acestor accidente din timpul nopții va deveni mai ușoară pentru părinți, dar va oferi, în același timp, mai mult confort copilului. Beneficiile unei astfel de protecții sunt unice și sunt un mare plus pentru un somn sănătos.

În general, părinții sunt în largul lor știind că bebelușul lor doarme pe un pat confortabil și sigur, dar nu este un secret faptul că bebelușii și în general copiii mici pot produce multă dezordine. Neplăcerile nocturne pot fi cele mai stresante și incomode pentru părinții deja lipsiți de somn. Fluidele corporale și alte scurgeri în pătuț pot fi dificil de curățat și pot lăsa pete de durată pe salteaua pătuțului.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să iei în considerare căutarea unor protecții de saltea impermeabile pentru copii. Protecție sporită

Ca părinte, vrei să oferi întotdeauna tot ce îți menține bebelușul sănătos, vesel și în siguranță. O protecție saltea impermeabilă pentru bebeluși este o modalitate de a-ți menține bebelușul în siguranță și calm. Protecțiile pentru saltele sunt ca niște huse subțiri și impermeabile peste salteaua așezată pe pătuț. Acestea păstrează salteaua curată și sigură, dar oferă și un strat suplimentar de confort pentru bebeluș. 

Protecția saltelei trebuie să fie rezistentă la apă pentru a o proteja de scurgeri accidentale sau de alte pete. Fiind respirabile și impermeabile, ele servesc perfect scopului de protecție.

1. Păstrează un mediu curat 

Protectorul saltelei păstrează salteaua curata pentru că este un strat suplimentar pe pat. Dacă protectorul este rezistent la apă, nu lasă umezeala să se scufunde în saltea. Aceasta include scurgeri de lapte, scurgeri de la scutece, precum și orice accidente minore. În plus, nu permite niciunui alt tip de poluant să ajungă la saltea acționând ca un scut.

Dacă ești preocupată de menținerea curată a pătuțului micuțului tău și a saltelei fără pete permanente (și potențial mirositoare) o protecție saltea impermeabilă pentru bebeluși este o opțiune bună, deoarece este ușor de întreținut. Poate fi ștearsă cu un dezinfectant sau spălată de mai multe ori. Este un instrument excelent pentru a te asigura că patul bebelușului este curat și fără praf și alți alergeni.

2. Curățarea este considerabil mai ușoară 

Murdăria făcută de copiii mici este inevitabilă. Fără îndoială, va exista un accident în timpul nopții la un moment dat și o protecție saltea impermeabilă va face curățarea mult mai ușoară. Aceasta este mai ușor de manevrat și poate fi și mai ușor de curățat decât o saltea. Poate fi spălată cu ușurință în mașina de spălat sau poate fi spălată manual dacă este de mărimea pătuțului. Fiind din material impermeabil, petele vor fi ușor de curățat.

3. Prelungește durata de viață a saltelei 

O protecție saltea impermeabilă va prelungi, cu siguranță, durata de viață a oricărei saltele, acest lucru fiind important când este vorba de pătuțul unui copil mic. În primele etape de creștere aceștia au probleme cu saliva, cu scutecele, cu diverse alte lichide și accidente care se pot petrece în pat, unde aceștia își petrec majoritatea timpului. 

Aceasta poate duce la reținerea umidității în saltea și la necesitatea curățării și spălării ei frecvente, ceea ce nu este convenabil. O saltea poate deveni inutilă dacă se pătează, deteriorează sau devine excesiv de murdară. Cu o protecție saltea impermeabilă mult mai ușor de curățat, durata de viață a saltelei se va extinde mai mult timp.

Pe de altă parte protecțiile vor menține calitatea saltelei și vor asigura o bază de dormit curată pentru un somn confortabil. Având o protecție saltea impermeabilă te vei putea concentra pe fermitatea și calitatea saltelei. Mai mult, poți elimina orice daune cauzate de accidente și șă beneficiezii de garanție fără probleme.

protectie saltea impermeabila

4. Previne alergiile și acumularea de bacterii

Un efect secundar și periculos al fluidelor scurse pe o saltea este răspândirea bacteriilor. Un strat suplimentar de protecție nu numai ca protejează salteaua, dar va proteja și sănătatea bebelușului. Mai mult, se știe că acarienii de praf există oriunde se găsesc celule moarte ale pielii, iar o saltea este un loc optim pentru asta. Acarienii de praf pot provoca reacții alergice, cum ar fi strănutul sau chiar dificultățile de respirație. Cu o protecție saltea impermeabilă, adaugi un strat suplimentar de protecție între foi și saltea. 

Protecțiile pentru saltele sunt disponibile cu proprietăți hipoalergenice și de umiditate. Prin menținerea uscată a suprafeței și interiorului saltelei, se asigură lipsa oricărei reacții neplăcute a copilului tău, și diminuează șansele pentru un mediu favorabil dezvoltării mico-organismelor sau mucegaiului.

5. Respirabilitate

O protecție saltea impermeabilă pentru pătuțul copilului trebuie să fie din material natural, organic, nealergenic. Astfel bebelușii care dorm pe ele sunt feriți de substanțele chimice care ar putea fi folosite pentru a crește eficiența acestora.

Cu mai multe tipuri de protecție saltea disponibile, ai o mulțime de opțiuni. Ele nu variază doar în dimensiune, ci și în material. Selectează-l pe cel care se va potrivi bugetului si patului, dar va fi și cel mai bun pentru bebelușul tău. O protecție saltea impermeabilă poate fi respirabilă în funcție de materialul din care este făcută. Respirabilitatea este importantă mai ales că bebelușul folosește pătuțul în majoritatea timpului. 

De aceea, optează pentru materiale aerisite, care îi permit bebelușului să doarmă toată noaptea fără să se încălzească prea tare sau să transpire. Alege protectoare din bumbac impermeabile care limitează sau elimină umezeala, transpirația, lichidele…, dar care permit ventilația și respirabilitatea. Acesta este materialul ideal pentru un protector de saltea pentru copii.

O protecție saltea impermeabilă pentru patul copilului este un must-have și o plasă de siguranță atât pentru confortul și liniștea sufletească a părinților dar și pentru sănătatea și siguranța copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *