Cum alegi cele mai bune saltele pentru șezlong

saltele pentru șezlong

Este foarte relaxant să stai întins pe un șezlong, fie că faci plajă sau stai sub umbrelă, dar pentru a obține un confort optim trebuie să alegi dintre cele mai bune saltele pentru șezlong. În ultimele decenii, șezlongul s-a transformat din acea piesa de mobilier folosită exclusiv pentru plajă sau pe lângă piscină, într-unul din cele mai importante elemente atunci când vine vorba de a oferi o experiență de neuitat în aer liber, fie că este pe terasă, în curte, la munte sau la mare. 

Acestea oferă o notă personală suplimentară configurației pe care o ai, deoarece saltele pentru șezlong găsiți într-o gamă întreagă de culori și modele, impermeabile, matlasate sau nu, din unul sau mai multe segmente.

 Salteaua aleasă trebuie să aibă dimensiunea potrivită șezlongului pentru care ai achiziționat-o, să aibă același număr de segmente cu câte îndoituri este capabil șezlongul să facă, să nu zboare la cea mai mică rafală de vânt, dar și o saltea de calitate, care să fie impermeabilă și mai ales să fie ușor de curățat.

Locația șezlongului, plajă, piscină, grădină sau terasă

Unde îți vei amplasa șezlongul? Aceasta este prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui atunci când vei cumpăra saltele pentru șezlong. Mare, piscina, gradină, fiecare zona are caracteristici specifice în ceea ce privește expunerea la soare, umiditate sau utilizare. Prin urmare, este important să ții cont de acest lucru atunci când alegi saltele pentru șezlong.

 • Umiditatea și orele lungi de soare sunt principalele elemente pe care ar trebui să le iei în considerare în legătură cu șezlongul de la piscină. Materialele vor juca un rol fundamental în acest caz, de aceea optează pentru o saltea impermeabilă, cu o rezistență ridicată la lumina soarelui și cu țesătură care ar trebui să fie antibacteriană pentru a preveni răspândirea bacteriilor din cauza umidității și a utilizării continue. În cazul șezlongurilor pentru zonele de plaja trebuie să adăugam la cele de mai sus o cerere în plus datorată expunerii la reziduurile de sare.
 • Dacă este vorba despre o zonă de plajă sau piscină, alegerea culorilor deschise precum alb sau bej, sau culori pastel, este recomandată având în vedere că de obicei oferă o rezistență mai mare la lumina soarelui și vor spori luminozitatea împrejurimilor.
 • Dacă ești în căutarea de saltele pentru șezlong pentru o zona amenajată în grădină sau terasă, ai mai multă libertate în ceea ce privește materialele, deși ar trebui să ai în vedere și aspecte precum umiditatea, soarele și vântul. În ceea ce privește culorile, dacă este o zonă mărginită de copaci, încercați tonuri închise, se vor integra mai bine cu împrejurimile. Pe de altă parte, în zonele mai deschise, culorile deschise continuă să fie o opțiune excelentă.
 • Cele mai bune saltele pentru șezlong pentru terase – bar vor fi cele care îmbină confortul cu o rezistență ridicată la pete. Este cunoscut că bucurându-te de băuturile răcoritoare sau anumite gustări, este foarte ușor să se întâmple mici accidente care să păteze materialul saltelei. Un material impermeabil și rezistent la pete îți va permite să îl cureți cu ușurință și să arate întotdeauna perfect.

saltele pentru șezlong

Funcționalitatea șezlongului

Indiferent de zona în care urmează să fie amplasat șezlongul, ceea ce este clar este că acesta trebuie să îndeplinească cerințele de confort și funcționalitate.

 • Un șezlong reclinabil va oferi întotdeauna mai mult confort decât unul obișnuit. Este foarte important ca să achiziționezi saltele pentru șezlong care să aibă același număr de segmente ca și șezlongul, pentru a păstra caracteristicile de confortabilitate în poziții de la citirea unei cărți până la siesta de după amiază.
 • O altă facilitate legată de funcționalitate este să avem saltele pentru șezlong cu sistem de prindere în colțuri de șezlongul propriu zis, pentru ca ele să se poată îndoi pentru a avea aceleași poziții, odată cu suportul și totodată să fie fixate bine și să nu zboare în cazul în care bate vântul.
 • Facilitatea de curățare, dezinfecție și igienizare este foarte importantă în cazul procurării de saltele pentru șezlong, iar asta trebuie înțeleasă pentru perioadele când nu sunt folosite și trebuie depozitate, mai ales la ieșirea din sezon.
 • Din același motiv sunt recomandate saltelele ușoare, care pot fi strânse și stivuite cu ușurință. Cu o astfel de abordare va fi foarte ușor să amenajezi spațiul unde pui șezlongul în cel mai scurt timp. Chiar dacă investiția inițială este mai mare pentru aceste saltele impermeabile și antibacteriene, nu reprezintă o problemă deoarece utilizarea timp mai îndelungat va amortiza costurile.

 

Cele mai bune materiale pentru saltelele șezlongului

 

Saltelele transformă aproape orice șezlong într-o declarație de modă, un cuib de confort și un loc grozav de relaxare cu stil. Cel mai bine este să alegi saltele pentru șezlong cu huse detașabile, astfel încât să poată fi curățate corespunzător și să le depozitezi într-un loc uscat și ferit de lumina directă a soarelui atunci când nu sunt folosite.

Când vine vorba de căutarea celui mai bun material de saltele pentru șezlong, te vei ghida în principal după rezistența acestuia la umiditate și la lumina soarelui. Pentru a îmbrăca saltelele pe piață poți găsi o gamă largă de țesături folosite în acest scop, de la nailon, pânză subțire până la piele sintetică.

 • Te poți concentra pe țesăturile care fac șezlongul mai confortabil și mai respirabil, care se remarcă prin o foarte ușoară întreținere, antibacterian și rezistent la umiditate.
 • O altă țesătură pe care o folosim pe saltele pentru șezlong este un material care se potrivește în mod special în aer liber datorită durabilității și rezistenței sale mari.

În ceea ce privește perna saltelei sunt folosite în general două materiale cu caracteristici diferite:

 • Pe de o parte sunt pernele realizate din materiale tehnice cu celule deschise și spume speciale, permeabile, care nu rețin apa, care se scurge și astfel perna se usucă rapid în contact cu aerul.
 • Un alt material folosit pentru perne este dintr-o țesătură de PVC și o cantitate mică de poliester care respinge apa și, în plus, este foarte rezistent la soare. În plus, ele previn creșterea microorganismelor, prevenind mirosurile neplăcute și îmbătrânirea prematură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *